Esittely

Elina Vuorinen

  • Psykologian lisensiaatti, Neuropsykologian erikoispsykologi 1996
  • Neuropsykologinen kuntoutus Kelan vaativa erityistaso 1996
  • Ylemmän erityistason kognitiivinen psykoterapeutti  2005
  • Neuropsykologisen työn kouluttaja- ja työnohjaajapätevyys 2009

Minulla on pitkäaikainen ja laaja 30 vuoden kokemus neuropsykologian  alalta. Toimin aluksi erikoissairaanhoidon  aikuisneurologian yksikössä    ja sen jälkeen yksityisenä neuropsykologina. Vuosien aikana  työkokemusta on  kertynyt runsaasti neuropsykologisen  tutkimuksen  ja –kuntoutuksen saralta , erityisesti  mm. aivoverenkiertohäiriöiden ja aivovammojen jälkitiloista, etenevistä aivosairauksista, erilaisista kehityksellisistä-, psykiatrisista-  ja neuropsykiatrisista  häiriöistä (ADHD, ADD,autismikirjon häiriöt). Neuropsykologisten tutkimusten osalta kokemusta on karttunut erityisesti diagnostisista tutkimuksista,  opiskelu- ja  työkykyarvioista.

Neuropsykologisessa kuntoutuksessa hyödynnän psykoterapeuttista osaamistani. Vaikean sairauden tai vamman kohdatessa on tärkeää löytää toivo, uusi suunta ja mielekkyys  elämälle.

Kognitiivisena psykoterapeuttina olen perehtynyt mm. pakko-oireisen häiriön, sosiaalisen fobian, masennuksen ja ahdistuksen hoitoon. Sekä neuropsykologisessa kuntoutuksessa että psykoterapiassa käytän myös asiakkaan halutessa luovia ja toiminnallisia menetelmiä, kuten taideterapiaa. Tarjoan kaikkia palveluja myös espanjan kielellä.